Лесните сделки на имотния пазар свършиха, време е някои брокери да се преориентиратПрез 2023 г. предстои прекрасен имотен пазар. Той ще е по-спокоен, с по-голям избор на имоти, по-малко компромиси по отношение на купувача, арена на професионалисти – що се отнася до брокерите. Лесните сделки свършиха, сега е моментът някои брокери да се преориентират в друго поприще. Това заяви Анжелина Добрева, мениджър „Развитие“ на агенция за недвижими имоти RealNet, в подкаста Имот: Взет или нает с водещ Снежана Стойчева.


„Изминалите години ни научиха да правим по-лесни сделки и по-лесно да се случват нещата. На по-заден план отиде професионализмът на брокера“, коментира Добрева. 


„Годините бяха лесни, оттук нататък трябва да стават малко по-професионални“.

По думите на Добрева водещите изисквания за брокерите включват морал, изградена ценностна система, добри комуникационни умения, търпение, инициативност. „След това идват професионалните умения и качества, които се учат и упражняват ежедневно“, отбеляза тя.


„Не мога да приема брокер, който на всяка дума казва „няма проблеми“… и разбира от всичко“.


Експертът посочи, че брокерите трябва да се фокусират повече върху действията, не само върху думите. Тя изтъкна, че те трябва да имат индивидуално отношение към всеки клиент - да се опитват "да влязат в неговите обувки".


Според Добрева на клиентите не трябва да се гледа като на хората, които ще дадат парите, а като на хората, от които ще дойдат препоръки.  


„Богатството на един брокер са неговите препоръки, а не е крайната цел парите. Парите идват сами, когато имаш много препоръки“.


Добрева изрази мнение, че за повишаване на доверието в сектора са необходими усилия от страна на ангажираните в него – правила за работа, работни стандарти, етични кодекси – както и регламенти от страна на държавата.


Според госта правилният момент за покупка на имотния пазар зависи от самия човек. „Всеки купува, когато е дошъл неговият момент“, коментира тя и добави, че водещото на пазара е промяната на семейното положение, а то не зависи от цените.


Източник: bloombergtv.bg


сподели с колеги в социалните  мрежи
или Коментирай

Няма коментари:

Публикуване на коментар