⚖️ Правен въпрос: Собственик на къща съм, която е на държавно място…..

Източник: Александър 
 
сподели с колеги в социалните  мрежи
или Коментирай

8 коментара:

Тодор каза...

Купил си това което е построено с тогаващния проект, ако събориш къщата - не притежаваш нищо.! Едва ли ще ти разрешат да строиш под друг проект....!

Росен Кръстев каза...

Какво по точно искате да предприемете ? 🙄🤔..Всички блокове са върху държавна земя с право на строеж ( не мисля, че за къщите е по различно )..Има шанс общината да продаде земята , но доколкото ми е известно за това действие се изисква търг ( което не е във ваш интерес )..

Пипишева каза...

Между общинска и държавна собственост има разлика. Ако е държавна,трябва да се отиде в областната управа,и там да се поинтересува,дали може да закупи земята.

Мария каза...

С Нотариалния акт от 1972 г. отдаване на общински парцел с право на строеж - къщата е построена същата година. По дадохме Молба до Общината. Получихме отговор - предлагаха ни да закупим парцела, но цената беше абсолютно висока - един декар за 7 850 лева към 2008 година.
Към същата година имоти с големи къщи се продаваха за 5 - 6 хиляди.
Отказахме се за нас беше прекалено скъпо.

Албена каза...

Подайте заявление с искане за покупка. Така ще разберете на каква цена можете да купите. Ако цената Ви устройва, следва процедура по продажба на имота.

Калин каза...

От преди 26 години сте закупила къща със нотариален акт вписано че , общината е позволила строеж на обществена - държавна собственост ?
Отивате при нотариус, и той ще ви обясни как се заменя лична собствена земя, със общинска - държавна, и след това ставате горд собственик на земната площ върху която е построена и жилищната сграда, ,

Павел каза...

Между другото всички панелни блокове са по същия начин - има право на строеж, без собственост върху земята.

Марияна каза...

Отивате в общината с документа и пускате молба за закупуване на земята. Може да се наложи да приложите копие от нотариалния Акт. След като получите отговор, действайте. Минах по този път - през областен управител и община. Закупих земята, 2005-2006 г. Успех.

Публикуване на коментар