Какво ще стане с имотите на руските граждани в България ? - вижте какво реши Франция и Великобритания

Източник: Факти Бг

Франция подготвя списък с имотите, които принадлежат на богати руснаци, които могат да бъдат конфискувани във връзка с наложените от Европейския съюз (ЕС) санкции срещу Русия. „По нареждане на президента продължаваме пълното обследването на финансовите активи и недвижими имоти, принадлежащи на руски лица, върху които са наложени европейски санкции“, каза министърът на икономиката на Франция Бруно Ле Мер. То също така уточни, че се работи за изясняването на собствеността на други руснаци, които могат да попаднат под новите санкции, тъй като са „близки с руското правителство“.

Аналогично решение взе и Великобритания. „Ние също ще продължим да проследяваме имотите на руските олигарси в Русия“, каза министърът на външните работи на страната Лис Трас. Тя обяви законопроект без санкции за борба с икономическата престъпност, предназначен да "спаси Великобритания от мръсни пари".

Според Трус британското правителство създава специална работна група, чиято задача ще бъде да „търси активите на руски олигарси“, които вече са включени или ще бъдат включени в британските санкционни списъци.


Ако и вие искате да споделите вашия опит, мисли или съвети, моля, оставете коментар  или споделете нвината с ваши колеги БРОКЕРИ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар