Призив към ГОЛЕМИТЕ агенции на пазара! НЕ ГО ПРАВЕТЕ!!!


Не съсипвайте бранша! И без това не сме за хвалене!


Вчера тя - най-известната и най-дашната в квартала, а днес с логото на известна агенция, със съблазнителна снимка в интернет пространството, за да напомни или загатне за добрите стари (нови) времена.

Вчера той - най-известният пушач на трева в махалата и леко дилърче (продава само на приятели), а днес добре подстриган и с оформена брада, с логото на известна агенция на своята снимка във фейсбук!

И тя, и той заради своето минало (настояще) имат много контакти.

Да, хубаво избрали сте ги млади и красиви, но нека малко се поошлайфат, пък тогава им правете визитки с надпис БРОКЕР!

Да, знам, колеги ШЕФОВЕ на БИГ агенции, че се състезавате помежду си кой е по-по-най, но бройката на консултантите ви едва ли ще ви направи първи, поне не някои от гореописаните!

САМИ СИ ВРЕДИТЕ!

Вашите потенциални клиенти после говорят: Абе знаеш ли че Г......Локомотива (пуф паф пуф паф)  е станал брокер към агенция......хахаха, или пък: не мога да повярвам М...... Общата станала брокерка – от къде знаеш? Ами видях я в една яка поза във фейсбук с логото на агенция.......Я я я да видя.....ЕЕЕЕЕЕ стига бе вярно - нямам думи ).

Да де, ама после вредите и на нас, МАЛКИТЕ, които не разчитаме като вас на голяма и скъпа реклама, а на препоръки от доволни клиенти! Между сухото гори и мокрото (стара българска поговорка). Нали знаете какво ще каже народът - абе махни ги тия брокери щом Г.... Локомотива и М..... общата са такива – ясни са ми всичките!

Не казвам, че всички са такива, но аз лично познавам по един и от двата пола!

Няма лошо – вземете ги тези млади, надъхани за бързо забогатяване хора, но преди да се показват като брокери във фейсбук и да раздават визитки (които са направени по 4 ст. бройката на ЕДРО да им придават важност) нека мине време (колкото е нужно)!

Сега друг е въпросът, ако набирате рекламни лица във фейсбук, или хора, които да ви намерят някой друг клиент от своите познати и приятели (сфера на влияние му викат някои), да ви направят ФАРМИНГ из квартала в който живеят, да ви прозвънят старата база данни от клиенти и ако може да качат на сайта ви някоя друга оферта, преди да си тръгнат, след като са разбрали, че няма бързо забогатяване в тази ПРОФЕСИЯ!

Пък някой го пращате и на огледи още на втората седмица – какво правят там – ами и те не знаят, но се опитват да гледат умно и да рецитират назубрените в офиса фрази и се усмихват съблазнително :-) с надеждата клиентът да купи имота и да забогатеят!

Всичко това БЕЗПЛАТНО. Вие си мислите, че нищо не губите – ДА, ама НЕ – ГУБИТЕ и губи БРАНШЪТ като цяло!

Да, има вариант, в който новоназначен брокер да продаде имота на баба си още след първата седмица чрез вашата АГЕНЦИЯ (нали все пак една от причините да е там е това).

Което няма да пропуснете да постнете във фейса, та да видят всички как общата е продала апартамент, като брокер от агенция..........! Та да видиш тогава какъв наплив от консултанти към вас и колелото се завърта!

Да бъдем честни - РАНО или късно 99 процента от всички тези консултанти, които наемате, си тръгват! Умните и добрите БРОКЕРИ  си правят свои агенции и се радват на успех, а Общата и Локомотива остават ПЕТНО в БРАНША, което после е трудно да премахнеш!

Надявам съм да съм ви бил полезен!


Хубав и усмихнат ден Ви желая!

Michael Luka

Ако и вие искате да споделите вашия опит, мисли или съвети, моля, оставете коментар  или споделете публикацията с ваши колеги БРОКЕРИ!

3 коментара:

Svetlana Petrova каза...

Преди две години правя сделка с гооооляма национална агенция за наем. Явява се на реклама едно девойче. Няма лошо . Ама това девойче го видях на подписване на договора за наем. С две думи огледи ,преговори с хазяи -аз. Не се впрягам много . Гледам клиента ми /много редовен клиент/ да е удовлетворен. Две седмици след сделката получавам съобщение от дъщеря ми." От кого танцьорки на пилон в нощни заведения са топ брокери?!?!" и приложена снимка. Познайте на кого беше снимката. Та това девойче се подвизава има няма година и изчезна ,ама аз как да обясня че професията ние сериозна.

Милен каза...

Съгласен

Анонимен каза...

Много красавци и красавици в тези агенции. Най-обичам тези с татуировките. На тях най-много им имам доверие )))

Публикуване на коментар