Измамна схема с имоти! Ето как работи


Все повече стават имотните измами. Некоректините брокери се множат, а "опарените" от схемите им губят сериозни суми. За поредна измама съобщават в социалната мрежа. Случката е от Софийско.

Семейство с две деца се свързват с брокер, с когото да направят оглед на предлагана от него къща. Връзката се осъществява и те отиват да видят имота.

Вижте каква е схемата:

"Здравейте, качвам това тук по предложение на Ради Миланов, за да няма и други изгорели в подобни схеми.

Обади ми се една съученичка, харесали си къща на село за 20 000лв, обявата била от брокер, свързали се с него и отишли на оглед. Къщата била заключена и брокера нямал ключ, но дворната порта била вързана с един синджир с кука и влезли да огледат отвън. Много им харесала, вече си представили как ще ходят там всеки уикенд, как ще си подредят, как вече няма да влачат по две коли багаж, където и да тръгнат, а ще си подготвят всичко и ще си носят само дрехи и месо за барбекюто. Седнали на една маса под една ябълка отрупана с плод и се размечтали...

Брокера им казал колко много хора искат да я купят тази къща, как чакат на опашка, но те понеже са с две деца, за тях ще направи изключение и ще ги изчака два-три часа да отидат до банкомат в града и да изтеглят 4000 лв. (явно са се изпуснали, че лимита им за теглене е 2000на ден). За събота и неделя имал над 20 огледа... Плана за сделка бил: дават 4000 лв капаро, после още 4000 за предварителен договор и останалите 12000 при нотариус.

Тръгват нашите да теглят пари и се сещат да ми звъннат, гледам обявата- личи ѝ от 100 километра, че е пълно менте. Външни снимки с дървена двуслойна дограма, вътрешните - с ПВЦ. Разпределението не пасва като се замислиш. Описанието точно на "копърка". И още много неща, които професионалист ще забележи, а клиента не.

Казвам им: По-добре не давайте толкова пари сега, изпратете ми някакъв документ или дайте пари, които после няма да ви спънат следваща сделка и ще прежалите лесно.

"Не! Сакън, ще изпуснем мечтата!"

По пътя се размислили над думите ми и дали "само" 400лв и излъгали, че толкова им е пуснал банкомата.

Онзи ги взел, естествено.

Дал им "документ"(няма да навлизам в подробности).

След една седмица този телефон, на който са звъняли е изключен постоянно, обявата я няма, нашите се разтърсили по селото и с изненада открили, че в къщата са се върнали собствениците, които си ходят всеки уикенд и никъде няма да заминават и нищо от "историята" им не е вярно.

Познайте дали тези хора някога са си обявявали къщата за продажба и са имали намерение да я продават.

А мен ме чака бутилка хубаво вино за спасените 3600."

Източник: glasnews.bg 

 
Ако и вие искате да споделите вашия опит, мисли или съвети, моля, оставете коментар  или споделете публикацията с ваши колеги БРОКЕРИ!

2 коментара:

Мариян Руменов каза...

Това е лесно.
Същият утре ще е с нов номер и нова обява.
Все ще попадна на него, искайки оглед и ще си взема 400-те лева.

Sherbetov Nikolay каза...

Много са...

Публикуване на коментар