Измамници отмъкнали имоти на богати фамилии - каква е схемата

Имоти за милиони в центъра на София се озоваха в чужди ръце и то само срещу 50 000 лв., показва разследване на Би Ти Ви. В схемата има договори и брак, а според разследващите - и в двата случая става дума за фалшификации. Измамените са от богата фамилия на аристократи, банкери, лекари, юристи, хора на изкуството.

Прокуратурата и МВР разбиха схемата преди няколко години, а разследването продължава. 

Според разследващите организираната престъпна група е от шест души и всички те обвиняеми в схемата, а измамата е подготвяна в продължение на 3 години.

От прокуратурата казват, че схемата не е сложна, но е доста последователна. Родословното дърво тръгва от мъжа на Мирянка Коева, който умира и неговото наследство се разделя на три - между жена му и двете им дъщери.

През 2012 г. Мирянка умира, а Радка Еланже и Любка Коева наследяват всичко. Двете сестри стават обект на измамата. Измамата с Любка стига докрай, а с Радка е прекратена.

Обикновено имотните измамници набелязват жертви, които или не поддържат добър контакт със своите наследници, или нямат такива. В случая Радка няма деца, родена е 1937 г., живее в чужбина и не се връща повече от 30 години в България. Любка обаче има син - Атанас Павловски, който не поддържа добри отношения с майка си през последните години. Изведнъж обаче името на Атанас изчезва от удостоверението за наследници. Не е ясно кога, но вероятно е станало с помощта на държавни служители. В случая е имало и замесен полицай и банков служител.

Първото нещо, което измамниците правят е да сключат договори за покупко-продажба на наследствени права. Тези договори могат от предварителни да станат окончателни, ако се следват определени стъпки и то без да присъстват в съда и двете страни. Това става с Любка, а с Радка договорът остава предварителен. Говорим за измама за 7 млн. лв., ако и имотите на Радка бяха включени сумата щеше да е още по-голяма. С тези договори едно дружество купува всички имоти на Любка срещу 50 000 лв. По документи Любка се омъжва в Москва за мъж с 20 години по-млад. По делото има достатъчно документи, удостоверения и справки, които доказват, че става дума за фалшив брак. 

Вижте цялата схема по БТВ ТУК


Източник: 24 часа


сподели с колеги в социалните  мрежи
или Коментирай

Няма коментари:

Публикуване на коментар