Панелка за 400 000 евро. Ето защо искат такава цена


Столичният комплекс „Надежда“ е на път да се превърне в квартала на богатите „Ориндж Каунти“. Заради близостта си до метрото и нормалните цени на жилищата той е сред най-предпочитаните райони за покупка на апартамент, съобщиха брокери, пише Телеграф бг. 


„Мога да кажа, че най-продаваемите имоти са панелни жилища в стандартни квартали на адекватна цена. Има хора, които си харесват районите в по-крайни комплекси - „Надежда“, „Люлин“, „Дружба“, съобщи Константин Пандов, който е собственик на две агенции за недвижими имоти. 


Той уточни, че хората, които не се занимават с имоти, остават с впечатлението, че има квартали, които са много предпочитани.


„По-скоро има квартали, които са с по-добър имидж“, обясни експертът.

По думите му районите с не толкова добър имидж като „Люлин“ и „Дружба“ са сред най-предпочитаните с изключение на блоковете тип общежития.


„Като се абстрахираме от тях, стандартен апартамент в нормален квартал и на нормална цена се продава лесно“, подчерта Пандов.

Той допълни, че масово цените на имотите са завишени.


„Има смехотворни обяви, видяхме оферта за панелен тристаен за 400 000 евро, а пазарната му цена е 130-140 000 евро“, каза още специалистът.

Той изтъкна, че пазарът в момента е в застой.


„Може би сега е пикът на цените. Очаквам да има успокояване на пазара, което да доведе до намаляване на стойностите“, подчерта Пандов. 

Експертът беше категоричен, че хората, които разбират от имоти, не говорят за цена на квадрат.


„При новото строителство в площта влизат и общите части, а при старото не се включват. Реално една гарсониера в „Стрелбище“ в цена на квадратен метър може да изглежда като ново строителство, двустайно, но с детайли. 

Но двустайният ще е с площта на гарсониерата, защото на новото строителство двустайните са с бокс към хола и отговарят на старите площи за едностайни“, добави Пандов. 


Източник: standartnews.com


сподели с колеги в социалните  мрежи
или Коментирай

1 коментар:

Милен каза...

Може и Бевърли Хийлс - кварталът на богатите!

Публикуване на коментар