⚖️ Правен въпрос: Закупих парцел и в двора ми има стълб на ЧЕЗ - какво да правя ?

Здравейте! В двора на имот, който закупихме преди 12 години има стълб на ЧЕЗ. Подадох запитване към тях за препахването му извън границите  на имота. Използваме го за вила и не живеем постоянно там. Инкасаторите няма как да засечат показанията на електромера и това става проблем. Всичко това описах към желанието ни за изнасяне на стълба извън двора. Отговорът бе, че това може да стане, ако платим ние. Ясно е, че сумата е непосилна за нас, а ми бе написано, че съм задължена сама да си засичам показанията на електромера и да ги предоставям в определен срок, което е невъзможно поради това, че не съм запозната с тези неща, а и трябва да отида специално, за да отчитам. Моля за съвет към кого да се обърна, за да се изнесе стълба и електромера, извън двора. 

Предварително благодаря !

Източник: Светла Трифонова

сподели с колеги в социалните  мрежи
или Коментирай

6 коментара:

Тошка каза...

А дали ЧЕЗ не трябва да ви плаща наем за стълба, който е в имота ви? Преди години и EVN имаха стълб в двора ми, направих молба да го махнат, че ми пречи и им казах ако остане там ще ми плащат наем и ще се видим в съда, през ден ходене при тях и накрая го изнесоха на улицата.

Илияна каза...

Нотариусите вече предпочитат да не се занимават с нот. покани.
Те се заместват от писма, изпратени с Телепоща.
Пишете официално писмо, с всички данни на собственика на имота и подробно описание на казуса и фиксиран краен срок за реакцията им. Вписвате исканията си, вкл. наем от тях, посещавате Пощата и го пускате. Трябва текстът да е писан едностранно по листовете.
След това, получавате обратна разписка, че (не)са получили писмото=учтива покана.
Посещавате адвокат и завеждате дело с различни твърдения как този срълб Ви пречи. Прилагате и копие от молбата, и телепощата, и техните отговори.
"Безплатен обяд няма!"

Албена каза...

Пратете им нотариална покана да платят наем за стълба във вашия имот примерно от датата на която сте поискали отстраняването му! Спорът ще ви послужи,като основа за преговори. А за отчитането искайте да поставят електромер с дистанционно отчитане. Щом ги слагат в градовете,ще го сложат и във вилна зона.

Анонимен каза...

Аз имах този проблем и след 2 молби и няколко посещения до ЧЕЗ, пратиха хора и преместиха жиците, но стълба оставиха ние да премахнем. Не съм платила за преместването! Бъдете по настоятелни. Успех 😊

Стефка каза...

явно служителите нещо ви мамят ,и при нас имаше стълб в двора ,но не се ползваше изобщо с години ,подадохме молба да го махнат , след време дойдоха и даже много внимателно го махнаха за да предпазят и асмата ми и жиците за тока

Марияна каза...

Толкова години търпение, без да искате наем от тях!?...Е, няма такава държава! Едно писмо свободен текст, само с точност описвате място парцел където се намира и всякакви причини за да го отстраните. Копие на текста за вас и внасяне в Енергото с Входящ номер. Чакаш определен срок и дело. Успех, всичко може, но разчитат на вашия страх!

Публикуване на коментар