Наричат ги "Кардашиян на брокерите"


"Най-важният урок, който сме научили е, че няма значение колко евтино си купил имот, защото почти винаги това ще ти излезе много по-скъпо. Дори с най-бързата продажба няма как да си на печалба. Ключът към бързите печалби от имоти определено не е в големината на къщата, която купувате", казва холивудската знаменитост Тарек Ел Муса с над милион и половина последователи в социалните мрежи. 

Според него трябва да учите непрекъснато не само за бизнеса с имоти, но и за интериорния дизайн, строителството и модерните похвати в тези сфери. Затова и смята, че семейното им шоу "Бързите продажби на семейство Ел Муса",  което реализират с жена му Хедър и трите им деца, е част от базовите знания, необходими на предприемачите в сферата. 

Дори по време на бременността ѝ, Тарек и Хедър не спират работа. Премиерата на шоуто им в България бе на 18 май от 21:00 часа. Вече  може да го гледате всеки четвъртък по HGTV. В рамките на един час виждате как холивудските брокери преобразяват къщи от 30-те години до днес. Наскоро сключили брак, казват, че дори работата при тях преминава през призмата на семейството.

"Работим много добре заедно, защото сме екип и това е магията, която прави шоуто. Понякога спорим за дадена инвестиция, на фона на рецесията и икономическите проблеми на глобално ниво", казва Тарек, а Хедър добавя: "За мен това са "funny money" (бел. ред. - пари, спечелени по приятен начин). Освен това не позволявам на дребните камъчета да обръщат каруцата. Винаги виждам голямата картина и не се опитвам да "пестя" или да мина "тънко", напротив. Обикновено аз печеля в споровете. Просто се усмихвам и става каквото пожелая". 

"Да, тя печели от самото начало", добавя и съпругът ѝ.

"Да се върнем на първия урок!", казва ми Тарек. "Това, че сте взели на ниска цена дадена къща, не означава, че няма да се налага да вложите три пъти повече, отколкото предполагате. Затова не винаги най-ниската цена е най-големият удар. Напротив. Важно е да сте платили правилната цена, за да може след това да я удвоите или утроите", казва именитият брокер. 

Какво е усещането, когато платиш добрата цена? 

"Усещането е, че си сключил добра сделка. Но не е само за парите. Цялата работа, забавлението и творчеството в нея, изпитанията, изненадите по времето на процеса и това да претвориш един имот от малък в голям - това е печалбата, това е тръпката за мен", добавя той.

"Хубаво е да видиш как една разбита, празна къща, се превръща в нечий замък - когато видим крайния вариант, усещането е, че сме се справили заедно и това е неописуемо", добавя и Хедър.

В новите епизоди ще видите как семейството Ел Муса балансира между часовете за ултразвук, време с децата на Тарек от първия му брак и преобразяването на домове. В поредицата Хедър Рей тепърва се запознава с бизнеса на Тарек. Оказва се доста различен свят от този, който е видала като брокер на луксозни имоти. Тепърва ще разбере колко много има да учи. С естественото си любопитство и енергия Хедър не се плаши от новото предизвикателство и е решена да влезе пълноценно в семейния бизнес.

Тарек ще разбере, че нейният принос е стратегически и подкрепен с дълбоки познания за луксозните недвижими имоти и привличането на купувачи от висок клас. Той се справя с бюджета и графика, като следва своите "четири стожера":

Намери, финансирай, ремонтирай и продай

 "Ще водим някои битки за избор на бюджет срещу дизайн, но в крайна сметка това ще ни направи по-силни в бизнеса и в личната сфера, докато се ориентираме в динамичния си живот в очакване на общото ни момченце", добавя Хедър Рей.

Премиерата на поредицата включва мащабен проект в района на Силвър Лейк в Лос Анджелис. Спиращата дъха гледка е предимство, но очарованието свършва дотук. За да бъде печеливша препродажбата се изисква промяна на етажния план и добавяне на шикозни довършителни работи, които ще осигурят най-висока цена и съответно печалба за семейството.

"Mного се вълнуваме, че сме стигнали и до България с новите епизоди. Всъщност сме убедени, че хората в България, които се занимават с имоти, могат да научат много относно стратегите в бранша и да ги прилагат успешно. Никога не се знае. Може и ние да купим къща в България, а после и вие от нас", казва семейство Ел Муса. 

"Жената допринася много в създаването на дома. Затова ако сравняваме къщите, които реновирах преди и сега, определено мога да кажа, че в момента обръщам много повече внимание на детайлите заради Хедър", споделя Тарек Ел Муса.

"Когато работя върху даден проект, целта ми е да създам усещане у хората, които влизат в него и то да е различно от това, което изпитват в останалите имоти, които посещават на оглед. Последната година бе тежка за пазара на недвижими имоти навсякъде по света, затова и правим всичко възможно да надскочим стандартите..." , добавя на свой ред тя. 

"Което означава, че сега тя харчи повече пари от преди", шегува се мъжът ѝ.

Тяхната стратегия е да купуват стари къщи - от 60-те години и да ги превръщат в модерни имения. Всичко това се случва на живо - в риалити предаването....

"Имаше една къща, която реновирахме и аз исках да запазя някои от елементите, за което доста спорехме. Аз просто създадох дизайна около това, което сметнах за красив детайл, който не бива да елиминираме", спомня си Хедър. 

"Когато говорим за стари къщи, гледаме да разширим баните, да бутнем стените, за да отворим простраство. Буквално ги преустойваме", допълва Тарек Ел Муса. "Връщаме старите здания към живота и караме купувачите буквално да се влюбят в тях. Това е общото между мен и Хедър - обичаме къщи и обичаме да печелим бързо след инвестиция".

Понякога са си представяли какви ще бъдат семействата, които ще обитават имотите, върху които са работили. Винаги се опитват да направят къщите специални за бъдещите им собствениците, като визуализират конкретен тип хора. 

"Имаме доста опит в този бизнес и това прави нашите къщи наистина специални - когато получите ключа от нас, знаете, че имате дом, на който може да разчитате", обобщават Ел Муса. 

"Надяваме се в България да харесате нашето шоу и дано имате възможност някога да си купите къща от нас! Както и ние да инвестираме в България? Кой знае? Защо не?"

Източник: dir.bg


сподели с колеги в социалните  мрежи
или Коментирай

Няма коментари:

Публикуване на коментар