Строители и брокери не притежават квалификация да консултират и е нарушение на Закона за адвокатурата, сигнализират от АЗП


От Асоциацията за защита на потребителите сигнализират, че в момента повечето строители и брокери, които предоставят консултантски услуги на пазара на недвижими имоти, не притежават нужната квалификация да консултират клиенти по всякакви правни въпроси, свързани с придобиването и разпореждането с недвижими имоти.

Това е нарушение на Закона за адвокатурата, строго регламентиращ изискванията за предоставяне на правни услуги, а именно единствено от лица, придобили качеството на адвокат по реда на закона. Ситуацията неминуемо поражда изключително негативни правни последици за потребителите, най-често изразяващи се в материални загуби в значителни финансови размери.

Източник: offnews.bg


сподели с колеги в социалните  мрежи
или Коментирай

2 коментара:

Анонимен каза...

Да, донякъде е вярно!

Анонимен каза...

Какво мислите ,за Адвокати които извършват услуги като Брокери .Нямат ли дела в съда. Брокерите не се представяме за адвокати, така ,че да спрат тази практика.Аз съм Брокер с нужната квалификация и сертификат. Не предлагам юридически услуги.

Публикуване на коментар