Брокер заобикаля брокер?!


Случвало ли ви се е да правите #огледи и #брокера на отстрещната страна да се опита да се #свърже с вас опитвайки се да „заобиколи“ колегата си? Това е редовна ситуация, когато брокерът е решен да получи #възнаграждение от двете страни #участници в #сделката. Ако е така има логика в опита му да елиминира колегата си. Въпроса е какво би го накарало да направи опит да направи сделка без колегата си и без да очаква възнаграждение от вас? 

Колкото и да не ви се вярва винаги ще #платите #комисионна без значение дали има брокер, който да работи за вас или не. Понякога комисионната я плащате под формата на #отстъпки към другата страна участник в сделката. Ако брокер ви предложи услугата си безплатно най-вероятно той се опитва да договори прекалено #добра #сделка за другата страна в сделката ви. Изгледайте видеото за да разберете какви изненади могат да ви очакват в една подобна ситуация.

Ако и вие искате да споделите вашия опит, мисли или съвети, моля, оставете коментар  или споделете видеото с ваши колеги БРОКЕРИ!

12 коментара:

Александър Макавеев каза...

И продава да си даде номера на купувача, и колегата да ми снима имота и после у фейса, или мой купувач да се похвали че ми е купил комисионнката с друга фирма щото му взели 100Е по малко и др. ��

Arsov Аdvertisе каза...

За съжаление "бизнес етиката" е непознато словосъчетание за част от хората

Chavdar Ruskov каза...

Конфликт на интереси е един брокер да представлява двете страни. Тази практика трябва да се преустанови. ��

Sirma Vladimirova Ivanova каза...

Chavdar Ruskov, в цял свят е така, защо тук да не работи?

Chavdar Ruskov каза...

Sirma Vladimirova Ivanova Не е вярно. Как ще преговаряш със себе си? Как консултираш каква да е цената?

Sirma Vladimirova Ivanova каза...

Chavdar Ruskov, медиатор си. Всъщност това ни е основната задача.

Chavdar Ruskov каза...

Sirma Vladimirova Ivanova Не съм специалист, но имам кой да питам. Все пак при бъдещи сделки не бих го позволил. Последния път като продавах беше така и в мен останаха съмнения, че съм подведен само и само да стане сделката. ��

Sirma Vladimirova Ivanova каза...

Chavdar Ruskov, най-лесните сделки са двойните, защото всичко е добре обяснено и ясно на всички. Има много брокери, които не работят добре и развалят сделките на клиентите си. Стига в процеса до Вас да е компетентен и интелигентен консултант, всичко ще е както трябва. ��

Chavdar Ruskov каза...

Sirma Vladimirova Ivanova Така е, не всички брокери са еднакви. Вече мога да позная добрите имам и познати и съм консултирал от гледна точка на управление на дейността. Все пак, както при нас има добри и лоши и нашата роля е да ги разпознаем.

Мисля, че в щатите е забранено да представляваш двете страни. Не бих го позволил повече. ��

Марги Рангелова каза...

Chavdar Ruskov явно не сте брокер, дори и адвокат да има в сделката, ако брокерът е професионалист се случват нещата. Професионалистът работи за сделката! Условията се договарят очи в очи, без задкулисие!

Chavdar Ruskov каза...

Марги Рангелова Не съм брокер, така е, а и зависи точно какво ще се изисква от брокера. Бил съм клиент и съм консултирал бизнес модела. Важното е да оставиш, чувство в клиента, че е получил най-добрата услуга. Това означава добре да се обясни предваратиелната оценка на стойността на имота, за да да има основа единия или другия за цената. Той трябва да е Ок и след като сделката се е осъществила.

Марги Рангелова каза...

Chavdar Ruskov разбира се, за това подчертах професионалист!

Публикуване на коментар